Weet u welke veranderingen eraan komen of al verplicht zijn?

-Led vluchtwegverlichting verplicht vanaf 1 juli 2019

Sinds 1 juli 2019 is het verplicht om vluchtwegverlichting op basis van TL te vervangen door LED vluchtwegverlichting. Hier kunt u een hoop mee besparen! De kosten voor het stroomverbruik van 1 tl- armatuur lopen al snel op tot €25,00 per jaar terwijl bij een vergelijkbaar LED armatuur deze kosten ongeveer €7,00 per jaar zijn. Tevens zijn de accu’s die gebruikt worden in LED armaturen een stuk duurzamer dan de accu’s die in de tl-armaturen gebruikt worden. Maakt u nog gebruik van tl-armaturen? Maak dan snel een afspraak met onze ledverlichtingsspecialist en wij maken een vrijblijvende offerte voor u!

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 80

-Ledverlichting verplicht vanaf 1 juli 2020

Op het gebied van duurzaamheid verandert de wet- en regelgeving regelmatig. Zo is het voor bedrijven verplicht om vanaf 1 juli 2020 enkel ledverlichting te gebruiken. De investering van de aanschaf van ledverlichting, afhankelijk van de toepassing, is in 2 jaar terug te verdienen omdat de energierekening een stuk lager zal uitkomen. De regering verwacht dat de overstap naar ledverlichting bij bedrijven 0,9 megatron CO2 -winst zal gaan opleveren. Om deze maatregel te stimuleren wordt lichtrenovatie gesubsidieerd met de EIA ( Energie Investering Aftrek).


-Energie Investering Aftrek

Voor bedrijven is het erg interessant om te investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie. Hier kan een bedrijf een fiscaal voordeel van gemiddeld 11% behalen. Aftrek kan worden verkregen voor duidelijk omschreven investeringen en maatwerk investeringen die een forse energiebesparing opleveren. Zo komen aanschafkosten, voortbrengingskosten en kosten voor energieadvies hiervoor in aanmerking. Er gelden wel meldingstermijnen. Voor meer informatie en de voorwaarden kunt u terecht op www.rvo.nl.

Cookies

Op deze site gebruiken wij cookies