Overstappen op elektrisch koken?

Wij kunnen de benodigde aansluiting voor u verzorgen!

Tussen nu en 2050 is het de bedoeling dat Nederland geleidelijk afstapt van aardgas. Omdat stroom steeds duurzamer (denk o.a. aan zonnepanelen) wordt opgewekt, zal stroom op den duur schoner zijn dan aardgas. De verwachting is dan ook dat elektrisch koken de toekomst heeft.

Afbeelding elektrisch koken

Wilt u overstappen naar elektrisch koken dan is de inductiekookplaat de zuinigste keuze, gas- en inductiekookplaten verschillen nauwelijks qua CO2 uitstoot en als de stroom inderdaad steeds duurzamer wordt zal de inductiekookplaat het winnen van het gas.

Wanneer u elektrisch wil gaan koken is het erg belangrijk dat u in de keuken de juiste en veilige aansluiting heeft. Inductie-, keramische- en elektrische kookplaten kunt u niet aansluiten op een normaal stopcontact. Tevens moet de kookgroep in de meterkast voldoende elektriciteit leveren. Als dit niet het geval is loopt u het risico dat de stoppen doorslaan. Het is belangrijk om te weten welke aansluitwaarde de desbetreffende kookplaat heeft.

Als u overstapt van gas naar elektrisch koken heeft u meestal geen kookgroep en moet deze aangebracht worden. Wij hebben veel ervaring met het aanbrengen van kookgroepen voor verschillende elektrische kookplaten. Neem contact op voor een vrijblijvende offerte op 023-5286163 of stuur een mailtje naar info@hanbank.nl.

Cookies

Op deze site gebruiken wij cookies